Rolcontainers bedrijfsafval

Meer info

Afvalcontainer bestellen

Bestel nu

 
 
  • Prijzen inclusief plaatsen, ophalen en verwerken
  • Voor 10:00 besteld = zelfde dag geleverd
  • Uw afval wordt voor 90% gerecycled
  • Voor iedere vorm van afval

Hier vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen op het gebied van afvalverwerking en recycling:

 

Grond inventarisatielijst

Inhaalschema rolcontainer route feestdagen 2019

Maandag 22 April 2019    2e Paasdag
Bedrijfsafval               Wordt       Dinsdag 23 April
Papier/ karton           Wordt       Dinsdag 23 April
Uitlopend naar de Woensdag

Donderdag 30 Mei 2019  Hemelvaartsdag
Bedrijfsafval               Wordt       Vrijdag 31 Mei
Papier/ karton           Wordt       Woensdag 29 Mei

Maandag 10 Juni 2019    2e Pinksterdag
Bedrijfsafval               Wordt       Dinsdag 11 Juni
Papier/ karton           Wordt       Dinsdag 11 Juni
Uitlopend naar de woensdag

Woensdag 25 December 2019     1e Kerstdag
Bedrijfsafval               Wordt       Dinsdag 24 December
Papier/ karton           Wordt       Dinsdag  24 December

Donderdag 26 December 2019    2e Kerstdag
Bedrijfsafval               Wordt       Vrijdag  27 December
Papier/ karton           Wordt       Vrijdag  27 December

Woensdag 1 Januari 2020              Nieuwjaarsdag
Bedrijfsafval               Wordt       Donderdag  2 januari
Papier/ karton           Wordt       Donderdag  2 januari

Mocht Uw bedrijf gesloten zijn rond de feestdagen of is het legen van de rolcontainer
niet nodig wilt u dan zo vriendelijk zijn dit door te geven per mail Info@vlkcontainers.nl

Let op
Wij verzoeken u de rolcontainer tijdig buiten te zetten.
Houdt er rekening mee dat het ledigings tijdstip kan afwijken
Wil u er voor zorgen dat de containers vanaf 6 uur buiten staat

Met Vriendelijke groet
Het Team van VLK
Samen Gaan voor Duurzaam

Op welke wijze kan ik betalen?

Er zijn een aantal mogelijkheden om te betalen te weten; via de website met iDeal, contant bij het plaatsen van de container of contant op kantoor aan De Hooge Krocht 151 te Noordwijk. Pinnen hoort helaas nog niet tot de mogelijkheden.

Moet ik aanwezig zijn als de container gebracht of gehaald wordt?

Ja, u dient aanwezig te zijn bij het plaatsen van de container zodat u de juiste plek voor de container kunt aanwijzen. Indien u daarvoor hebt gekozen, kunt u dan ook direct contant afrekenen. U hoeft niet aanwezig te zijn als de container wordt afgevoerd.

Hoe weet ik of de container op de gewenste locatie kan worden geplaatst?

De containers nemen de grote in van een normale parkeerplaats. Indien de container moet worden geplaatst in een smalle steeg of een locatie waar de vrachtwagen moeilijk bijkomt, verzoeken wij u om eerst contact op te nemen met ons.

Wat mag er wel en niet in de afvalcontainer worden geplaatst?

Bouw en Sloop afval
Bouw- en sloopafval is afval dat vrijkomt bij bouwen en/of slopen, te denken aan puin, hout, glas, ijzer, plastic, karton etc. De container mag maximaal 10% zand bevatten en de container mag geen materialen als gevaarlijk afval, dakafval, asbest of asbestgelijkend materiaal bevatten

Dakafval
Dakafval is afval dat vrijkomt bij verbouweningen aan een plat dak, te denken aan dakleer met aanhangend materiaal, dakgrind, dakisolatie, dakplaten met daktegels etc. De container mag geen gevaarlijk afval, asbest of asbesthoudend materiaal bevatten.

Groenafval
De container mag alleen tuinafval, struiken, takken, gras, snoeimateriaal, boomstronken etc bevatten. De container mag niet meer dan 10% grond/zand bevatten en geen vervuild materiaal als gevolg van bewerking met sterke gifsoorten, stro, riet, landbouwfolies, plastics, gevaarlijk afval en asbest of asbestgelijkend materiaal.

Grofafval
De container mag alleen alle voorkomende soorten huisraad bevatten zoals bankstellen, keukens, tapijt, kasten, stoelen, tafels etc. De container mag echter geen bouw- en sloopafval, koel- en vrieskasten, puin, gevaarlijk afval, asbesthoudend materiaal en op asbest gelijkende materialen bevatten.

Grondafval
De container mag grond en zand bevatten en geen enkele andere soort afval.

Houtafval
Hout is afval dat vrijkomt bij bouwen en/of slopen, te denken aan balkhout, gelijmde houtsoorten zoals multiplex en triplex. De container mag geen C-hout zoals bielzen en tuinhekken en tuin- of groenafval bevatten. De container mag geen andere materialen bevatten als puin, bouw- en sloopafval, gevaarlijk afval, dakafval, asbest of asbestgelijkend materiaal.

Puinafval
Puin is afval dat vrijkomt bij bouwen en/of slopen, te denken aan schoon metsel- en/of betonpuin zoals tegels, bakstenen, kalkzandsteen etc. De container mag maximaal 10% zand bevatten en de container mag geen andere materialen bevatten als puin zoals, gevaarlijk afval, dakafval, asbest of asbestgelijkend materiaal.

Mijn container zit vol, kan ik direct een andere geleverd krijgen?

Indien uw container vol zit kunt u of per telefoon of per mail een andere container bestellen, dit mag ook een andere maat zijn. Geeft u wel aan of het om een wissel gaat en indien gewenst, dat u een andere maat geleverd wilt hebben. Als u voor 10.00 uur belt streven er naar om de container diezelfde dag te wisselen. Om teleurstellingen te voorkomen, adviseren wij u om tijdig contact met ons op te nemen.

Hoe hoog mag de container worden afgevuld?

De containers mogen niet hoger worden afgevuld dan maximaal 20 cm boven de rand en er mogen geen delen aan de voor- achter- en/of zijkant uitsteken.

Wat doe ik met asbesthoudende of chemische materialen?

Indien u weet of denkt dat u asbesthoudende materialen heeft, gooi deze dan niet in de container maar maak hier vooraf, of als u dit ter plekke constateert, melding van. U krijgt dan van ons de instructies en wij kunnen deze dan voor u afvoeren, tegen een redelijk tarief. Indien u het asbesthoudend of chemische materiaal zonder melding toch in de afvalcontainer stort, kunnen de verwerkingskosten voor uw rekening behoorlijk oplopen.

Hoe lang mag ik de container hebben staan?

De container is 4 weken vrij van huur.

Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van een container?

een vergunning voor het plaatsen van een afvalcontainer is in de meeste plaatsen niet nodig echter, in de binnenstad kan dit anders zijn. U kunt bij de betreffende gemeente informeren of u een vergunning nodig heeft. LET OP: Een gemeente kan precariorechten hanteren, de kosten verschillen per gemeente voor meer informatie neemt u contact op met onze planning.

Welke maat container heb ik nodig voor het verbouwen van een woning?

3m³ voor een kleine verbouwing, het opruimen van de zolder of schuur ofwel 75 huisvuilniszakken. 6m³ verbouwing van een gemiddeld vertrek in een woning zoals de woonkamer of badkamer ofwel 150 huisvuilniszakken. 10m³ grote verbouwing van meerdere vertrekken in een woning ofwel 250 huisvuilzakken.