Afval en grondstoffen

Duurzame oplossing voor iedere vorm van afval.

Duurzame oplossing voor iedere vorm van afval

Afval en Grondstoffen

VLK Recycling heeft een duurzame oplossing voor iedere vorm van afval. Bovendien maakt het niet uit of het gaat om een eenmalige lading afval of een lediging die wekelijks terugkeert. Dankzij innovatieve oplossingen, een hecht logistiek netwerk en geavanceerde sorteersystemen is VLK Recycling in staat om al uw afval efficiënt in te zamelen en te verwerken.

Meer weten over de verschillende soorten afval?

Heeft u een vraag over een specifieke soort afval of wilt u direct een offerte aanvragen?

Zowel bij de aanbouw als de afbraak van projecten komt veel afval vrij. Natuurlijk wilt u al het afval snel laten verwijderen zodat de ontwikkeling van het project niet wordt belemmerd. Daarnaast is het fijn om te weten dat het afval efficiënt gesorteerd én verwerkt wordt zodat het weer in de kringloop terecht komt.

Heeft u een onderneming waar een regelmatige hoeveelheid afval vrijkomt? VLK Recycling heeft rolcontainers en perscontainers van verschillende formaten die op vaste momenten geleegd kunnen worden. Dit is niet alleen makkelijk, het biedt ook een duurzame oplossing voor uw bedrijfsafval. We hebben geschikte containers voor verschillende bedrijfsactiviteiten. Weet u niet zeker wat u nodig heeft? Neem direct contact op met een van onze specialisten.

Ook voor steen, beton, dakpannen, bakstenen of ander puin is het handig om een container te huren. VLK Recycling sorteert en verwerkt beton- en metselpuin op een eigen locatie. Onze geavanceerde systemen breken en verwerken het puin tot menggranulaten die hun weg vinden naar verschillende nieuwe toepassingen, zoals de wegenbouw. Dankzij de weegbrug krijgt u een uitgebreid overzicht met afvalstroomnummer zodat aan alle milieu gerelateerde wetgeving voldoet. Vanzelfsprekend is het mogelijk om per project eerst een duidelijke offerte aan te vragen.

De laatste maanden is voor het afvoeren van een Grond container steeds vaker een schoon grondverklaring nodig.
Via het Bodemloket kunt u eenvoudig kijken of uw Grond voldoet aan de juiste eisen.
Alvorens u een Grond container besteld moet u eerst een Grond inventarisatielijst invullen en deze naar ons toe mailen dit kan naar info@vlk.nl

VLK Recycling beschikt tevens over de middelen die vereist zijn om metaal te recyclen tot een hoogwaardige secundaire grondstof. Metaal kan opgedeeld worden in de volgende categorieën:

  • Oud ijzer
  • Non Ferro (metaal van een legering waar geen ijzer in zit)
  • Accu’s
  • Verouderde machines

Voor alle categorieën hebben wij geijkte weegmachines en apparaten om een spectrumanalyse mee te laten verrichten. Dit stelt ons in staat om een goede prijs te kunnen bieden voor uw oude metalen. U kunt het metaal direct bij ons aanbieden of op laten halen door VLK Recycling.

Hout is zeer geschikt om te recyclen. In veel gevallen is VLK Recycling in staat om het hout te verwerken tot snippers die vervolgens worden gebruikt in verschillende toepassingen, waaronder nieuw hout, spaanplaat of papier. Om die toepassing te bepalen, wordt het afvalhout eerst gesorteerd op kwaliteit. A, B, of C-kwaliteit. VLK Recycling beschikt over de middelen om iedere kwaliteitssoort te accepteren en te behandelen. Wilt u meer weten over houtrecycling of wilt u een offerte voor een specifieke partij hout? Neem contact op met een van onze specialisten.

Tijdens een verhuizing of een renovatie blijkt vaak dat veel oude meubels, stoelen, tafels, jaloezieën en andere spullen plaats moeten maken voor iets nieuws. Ook deze vorm van grof, huishoudelijk afval kan uitstekend door VLK Recycling gesorteerd en gerecycled worden. VLK Recycling heeft voor iedere hoeveelheid grofvuil een geschikte container.

De papier inzameling en handel is de basis van alle VLK onderdelen. Papier is een bekende stroom die door iedereen in Nederland wel apart wordt aangeboden. Oud papiercontainers vind je overal in het land, denk aan de sportclub of vereniging, supermarkt maar ook de industrie. Wanneer er juist aan de bron wordt gesorteerd komt het papier niet in de restafvalcontainer. Dit scheelt geld en is gunstig voor het milieu. Nieuw papier wordt bijna van 100% gerecycled papier gemaakt, er sneuvelt nagenoeg geen boom meer voor onze krant of kopieermachine. Al het papier dat VLK inzamelt sorteren en persen wij zelf waarna het wordt aangeboden bij papierfabrieken in Nederland.