FAQ

Veelgestelde vragen

Service

Veelgestelde vragen

Hier vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen op het gebied van afvalverwerking en recycling.

Container huren

Hoe bestel ik een container?

Ga naar: https://www.afvalcontainersvlk.nl/ 

Stap 1: Kies de gewenste afvalcontainer en klik op ‘Bestel direct’. Ga vervolgens naar uw winkelmandje om de bestelling te vervolgen.

Stap 2: Vul uw plaatsing- en factuurgegevens in. Nadat u alles in heeft gevuld en akkoord bent gegaan met onze algemene voorwaarden klikt u op ‘Bestelling plaatsen’.

Stap 3: Kies de gewenste bank en rond de betaling af via iDEAL. Zodra de betaling afgerond is ontvangt u een bevestigingsmail inclusief factuur.

Stap 4: Wanneer de afvalcontainer vol is kan deze worden afgevoerd. Vul hiervoor het ophaalformulier

Heb ik een account nodig?

Nee, een account is niet nodig. Maar voor terugkerende klanten biedt AfvalcontainersVLK.nl wel de mogelijkheid om een account aan te maken.

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Dat is mogelijk op werkdagen minimaal 24 uur voordat wij de container bij u gaan plaatsen. Bel hiervoor met nummer 071-4022552. Het door u betaalde bedrag wordt dan binnen 5 werkdagen op uw rekening teruggestort.

Let op: zodra de container is geplaatst is het annuleren/herroepingsrecht niet meer van toepassing en zijn wij genoodzaakt om transportkosten in rekening te brengen.

Kan ik als zakelijke klant ook een container huren?

Ja zeker, wij leveren afvalcontainers aan zowel zakelijke als particuliere klanten.

Betaalopties

Hoe kan ik mijn container betalen?

Met iDEAL kunt u veilig via uw eigen bank betalen. iDEAL wordt op dit moment ondersteund door de volgende banken:
– Rabobank
– ABN Amro Bank
– ING
– SNS Bank
– ASN Bank
– Regio Bank
– Triodos Bank
– Knab
– Bunq
– Van Lanschot

Kijk op www.ideal.nl voor meer informatie over deze dienst.

Wat kost een iDeal betaling?

Betalen via iDeal is gratis.

Mijn betaling is mislukt?

Het kan weleens voorkomen dat een betaling mislukt. Dit kan komen door een storing bij iDeal of door een storing bij uw bank. Hier kunt u de storingen van iDeal bekijken. Blijft dit probleem zich voordoen op onze website neem dan contact op via ons telefoonnummer: 071-4022552.

Wat zijn de kosten voor het plaatsen en afvoeren van een afvalcontainer?

Alle prijzen op onze website zijn all-in prijzen. Dit betekend dat wij voor dit bedrag de afvalcontainer zullen plaatsen, afvoeren inclusief het verwerken van het afval en inclusief 4 weken huur. Na 4 weken wordt er huur in rekening gebracht, dit bedraagt € 2,- excl. BTW per dag.

Levering en plaatsing

Ik woon niet in de regio kan ik alsnog een container bestellen?

Ja dat kan. Wij leveren afvalcontainers in Leidse regio vanaf ons eigen terrein. Woont u daarbuiten? Ook dan kunnen wij containers leveren. Door heel Nederland werken wij samen met onze partners.

Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van een afvalcontainer?

In de meeste gevallen niet. Gemeenten in Nederland hanteren allemaal verschillende voorwaarden voor een vergunning, maar in veel gevallen heeft u voor een korte periode geen vergunning nodig voor een afvalcontainer. Voor meer informatie kunt u het beste contact opnemen met uw gemeente.

Wanneer wordt mijn container geplaatst?

Als u een container besteld (op werkdagen) wordt deze binnen 24 uur geplaatst. De chauffeur zal uw container op de afgesproken dag en op de plaats van uw keuze afleveren.
Wij werken in tijdsblokken en leveren tussen:

  • 07:00 – 13:00
  • 13:00 – 18:00

Let op: dit is een tijdsindicatie. Wij kunnen geen garantie bieden dat de container ook binnen dit tijdsbestek daadwerkelijk geplaatst wordt.

Moet ik aanwezig zijn bij het plaatsen van mijn container?

Bij het plaatsen van een container vragen wij om daarbij aanwezig te zijn. U kunt dan samen met de chauffeur de gewenste locatie bepalen. Mocht het niet mogelijk zijn om aanwezig te zijn tijdens het plaatsen van de container dan kunt u tijdens het bestellen van uw container bij het vak ‘bestelnotities’ aangeven waar de container geplaatst moet worden. U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen.

Hoe lang mag mijn container blijven staan?

Uw container mag na plaatsing 4 weken blijven staan, dit is in de prijs inbegrepen. Wilt u de container langer laten staan, met een maximum van totaal 12 weken? Dan wordt er na 4 weken huur in rekening gebracht. De kosten hiervoor bedragen €2,00 (excl. BTW) per dag. Neem hiervoor contact met ons op via telefoonnummer: 071-4022552.
Is uw container vol? Geef dit dan zsm aan ons door. Vul hiervoor het ophaalformulier in.

De container is vol en mag opgehaald of omgewisseld worden, wat nu?

Voor het ophalen van uw container kunt u gebruik maken van onze ophaalservice. Wilt u uw container omwisselen? Dan kunt u een nieuwe container bestellen via het bestelproces en bij het afrekenen aangeven dat u een container wilt omwisselen.

Moet ik aanwezig zijn bij het ophalen van de container?

Bij het ophalen van de container is het niet noodzakelijk dat u aanwezig bent. Het is echter wel belangrijk dat de container goed bereikbaar is voor de chauffeur.

Kan de container op mijn oprit, terrein of tuin geplaatst worden?

Dit is mogelijk zolang er voldoende ruimte is. Het is aan de chauffeur om dit ter plekke te beoordelen en te besluiten in verband met de ruimte die de vrachtwagen nodig heeft voor het plaatsen en afvoeren van de container. Let op: Het plaatsen van een container op uw eigen oprit, terrein of tuin is altijd op eigen risico.

Kan de dag van levering nog veranderd worden?

U kunt hiervoor telefonisch contact met ons opnemen via: 071-4022552.

Leveren jullie ook containers in het weekend?

Nee wij leveren geen containers op zaterdag en zondag zijn wij gesloten.

Mag de container verplaatst worden?

Nee dit mag niet. De container moet blijven staan zoals de chauffeur de container geplaatst heeft. Eventuele schade bij het toch verplaatsen van de container zijn voor rekening van de klant.

Overige vragen.

Ik heb ander afval in mijn container gedeponeerd dan waarvoor ik de container heb gehuurd, en nu?

Mocht de afvalsoort veranderen, geef u dit dan telefonische door op nummer 071-4022552, voordat de container afgevoerd wordt. Indien u dit niet tijdig doorgeeft zijn wij genoodzaakt €25,- (excl. BTW) administratiekosten in rekening te brengen. Daarnaast zullen wij u het verschil van de afvalsoort in rekening brengen. Mocht het afval duurder zijn dan ontvangt u per mail een aanvullende factuur met een bijbetalingslink. Indien het afval goedkoper is ontvangt u het verschil, minus €25,- (excl. BTW) administratiekosten, binnen 5 werkdagen van ons terug.

Neemt Afvalcontainers VLK (oude) matrassen in?

Matrassen kunt u het beste bij uw gemeentelijke milieustraat afvoeren. Zij hebben een duurzaam proces voor het recyclen van matrassen. Tegen een toeslag van €50,- excl. BTW per matras kunt u bij ons uw matras(sen) inleveren in een grofvuil- of bouwafvalcontainer.

Kan ik bouwafvalzakken aanschaffen via de webshop?

U kunt via onze website bouwafvalzakken (per 5 stuks) aanschaffen. De kosten hiervoor bedragen € 5,00 exclusief BTW. Dit zijn extra stevige zakken en te gebruiken voor al uw zwaar klusafval zoals puin, steen, hout, grond en meer. Handig als uw bijvoorbeeld bouwafval vanaf een andere verdieping naar de begane grond moet sjouwen. Het bouwafval kunt u dan inclusief de afvalzak in de container deponeren. Klik hier om bouwafvalzakken te bestellen.
Let op: Deze zakken mogen alleen in een bouwafval- en grofvuilcontainer.

Wordt er een afdekzeil geleverd bij de container?

U kunt via onze website een afdekzeil inclusief touw aanschaffen. De kosten hiervoor bedragen € 22,50 exclusief BTW. Handig om uw container af te kunnen dekken en te voorkomen dat derden afval in uw container deponeren. Bij het afdekzeil wordt een touw geleverd om het zeil rondom de container aan te kunnen spannen. Klik hier om een afdekzeil te bestellen.
Let op: Verwijder het afdekzeil voordat wij de container afvoeren. Als het afdekzeil bij afvoeren van de container nog op de container ligt, dan wordt deze met het afval afgestort

Hoe voorkom ik dat derden afval in mijn container gooien?

Op het moment dat wij de container bij u geplaatst hebben, bent u verantwoordelijk voor de container en dus ook de inhoud. Zorg ervoor dat anderen geen gebruik maken van uw container.  U kunt dit doen door bijvoorbeeld een afdekzeil te gebruiken. Deze kunt u bij ons eventueel aanschaffen. Dit afdekzeil dient u wel te verwijderen voordat wij de container weer komen ophalen. Indien u dat niet doet wordt de container met afdekzeil gelost.

Hoe hoog mag de container beladen worden?

Belading maximaal 20 cm boven de rand!

De container mag tot maximaal 20 cm beladen worden. Is de container hoger dan 20 cm beladen met een maximum van 60 cm dan worden er kosten in rekening gebracht. Deze kosten bedragen € 25,- (exclusief BTW) per 10 cm.

LET OP: Een container boven de 60 cm beladen zal niet worden afgevoerd.

De hoogte van de lading in de container wordt bij het afvoeren door de chauffeur gecheckt door middel van een meetlat. De container dient zo beladen te zijn dat deze verantwoord en zonder schade te veroorzaken vervoerd kan worden.

Inhaalschema rolcontainer route feestdagen 2019

Maandag 22 April 2019    2e Paasdag
Bedrijfsafval               Wordt       Dinsdag 23 April
Papier/ karton           Wordt       Dinsdag 23 April
Uitlopend naar de Woensdag

Donderdag 30 Mei 2019  Hemelvaartsdag
Bedrijfsafval               Wordt       Vrijdag 31 Mei
Papier/ karton           Wordt       Woensdag 29 Mei

Maandag 10 Juni 2019    2e Pinksterdag
Bedrijfsafval               Wordt       Dinsdag 11 Juni
Papier/ karton           Wordt       Dinsdag 11 Juni
Uitlopend naar de woensdag

Woensdag 25 December 2019     1e Kerstdag
Bedrijfsafval               Wordt       Dinsdag 24 December
Papier/ karton           Wordt       Dinsdag  24 December

Donderdag 26 December 2019    2e Kerstdag
Bedrijfsafval               Wordt       Vrijdag  27 December
Papier/ karton           Wordt       Vrijdag  27 December

Woensdag 1 Januari 2020              Nieuwjaarsdag
Bedrijfsafval               Wordt       Donderdag  2 januari
Papier/ karton           Wordt       Donderdag  2 januari

Mocht uw bedrijf gesloten zijn rond de feestdagen of is het legen van de rolcontainer niet nodig? Wilt u dan zo vriendelijk zijn dit door te geven per mail: info@vlkcontainers.nl

Let op:
Wij verzoeken u de rolcontainer tijdig buiten te zetten. Houdt er rekening mee dat het ledigings tijdstip kan afwijken.
Wil u er voor zorgen dat de containers vanaf 6 uur buiten staat?

Met vriendelijke groet,
Het team van VLK

Staat uw vraag er niet bij?

U kunt via het contactformulier uw vragen stellen. Wilt u direct antwoord op uw vraag? Neemt u dan telefonisch contact met onze klantenservice via telefoonnummer:  071-4022552.

Wat mag er wel en niet in.

Bouw en Sloop afval

Bouw- en sloopafval is afval dat vrijkomt bij bouwen en/of slopen, te denken aan puin, hout, glas, ijzer, plastic, karton etc. De container mag maximaal 10% zand bevatten en de container mag geen materialen als gevaarlijk afval, dakafval, asbest of asbestgelijkend materiaal bevatten.

Groenafval

De container mag alleen tuinafval, struiken, takken, gras, snoeimateriaal, boomstronken etc bevatten. De container mag niet meer dan 10% grond/zand bevatten en geen vervuild materiaal als gevolg van bewerking met sterke gifsoorten, stro, riet, landbouwfolies, plastics, gevaarlijk afval en asbest of asbestgelijkend materiaal.

Grofafval

De container mag alleen alle voorkomende soorten huisraad bevatten zoals bankstellen, keukens, tapijt, kasten, stoelen, tafels etc. De container mag echter geen bouw- en sloopafval, koel- en vrieskasten, puin, gevaarlijk afval, asbesthoudend materiaal en op asbest gelijkende materialen bevatten.

Grondafval

De container mag grond en zand bevatten en geen enkele andere soort afval.

Houtafval

Hout is afval dat vrijkomt bij bouwen en/of slopen, te denken aan balkhout, gelijmde houtsoorten zoals multiplex en triplex. De container mag geen C-hout zoals bielzen en tuinhekken en tuin- of groenafval bevatten. De container mag geen andere materialen bevatten als puin, bouw- en sloopafval, gevaarlijk afval, dakafval, asbest of asbestgelijkend materiaal.

Puinafval

Puin is afval dat vrijkomt bij bouwen en/of slopen, te denken aan schoon metsel- en/of betonpuin zoals tegels, bakstenen, kalkzandsteen etc. De container mag maximaal 10% zand bevatten en de container mag geen andere materialen bevatten als puin zoals, gevaarlijk afval, dakafval, asbest of asbestgelijkend materiaal.